Bladwijzers

Bladwijzers plaatsen met Paranormaal.nl
Bent u een interessant artikel of nieuwsitem tegengekomen? Paranormaal.nl geeft u de gelegenheid deze te delen met anderen met de bladwijzerdienst.
Hoe werkt het? Heel eenvoudig, eerst maakt u een gratis account aan, vervolgens log u in op uw account en kunt u een bladwijzer plaatsen door een link naar de website te vermelden samen met een omschrijving. Begin direct!

Spirituele hulplijn Sensora

Score:
1

 

Wat betekent paranormaal begaafd zijn nu eigenlijk? En hoe kun je er zo goed mogelijk mee om gaan?

Paranormaal betekent eigenlijk: 'naast het normale'. Met het normale bedoelen we dan het waarnemen met onze gewone zintuigen als onze ogen, oren, neus, mond en ons fysieke vermogen om te voelen.

Paranormaal waarnemen betekent dan waarnemen op een andere wijze dan via onze gewone zintuigen.  In feite is paranormaal niet zo vreemd omdat we allemaal enigzins over dit vermogen beschikken. Veel mensen blijken anderen aan te kunnen voelen zodra men zich daar op focust. Zoals je ook een bepaalde sfeer aan kunt voelen in een gezelschap van mensen, zelfs voordat je een woord met hen hebt gewisseld. We noemen iemand paranormaal begaafd als hij/zij regelmatig informatie ontvangt via deze buitenzintuiglijke waarneming.

Deze informatie kan komen door middel van:

Heldervoelendheid: het voelen hoe de ander zich voelt, hetzij qua stemming en emoties  maar ook het voelen van lichamelijke klachten als pijn.

Helderziendheid: het zien van beelden, bijvoorbeeld van het verleden, heden of de toekomst.

Helderhorendheid: het horen van boodschappen over een persoon of situatie maar niet middels je gewone oren. Alsof een stem via je gedachten boodschappen doorgeeft. Sommige mediums en paragnosten noemen dit de stem van hun gids of begeleider, anderen noemen dit de stem van hun hogere zelf.

Helderruiken: het doorkrijgen van geuren die bij een bepaalde situatie of persoon horen, maar waarbij die geur op dat moment in het echte leven niet aanwezig is.

Telepathie: het opvangen van de gedachten van andere mensen. Daar kan tevens bij horen dat je de bijbehorende emoties oppikt.

Voorspellende dromen: dromen met een voorbeschouwing over wat er in de toekomst gaat gebeuren.

Contact met overledenen: het zien van de overledenen en telepathisch boodschappen doorkrijgen van hen. Vaak gebeurt dit ook in dromen Op de weblog vind je een uitgebreid artikel over telepathisch contact met overledenen.

Om erachter te komen of jouw waarnemingen paranormaal zijn of dat ze uit jezelf komen is het belangrijk om je waarnemingen te toetsen aan de realiteit.

Stel, je hebt voorspellende dromen. Dan kun je die vertellen aan anderen op het moment dat je ze hebt gedroomd. Op het moment dat de droom uitkomt heb jij voor jezelf maar ook naar buiten toe bewijs dat jouw droom echt een voorspelling inhield en geen symbolische droom o.i.d was.

Dit zelfde kun je doen bij heldervoelendheid: vraag de ander of het klopt wat je voelt bij een persoon. Veel mensen die heldervoelend zijn hebben last van hun gevoeligheid en weten regelmatig niet meer welk gevoel van henzelf is en welke van de ander. De eenvoudigste manier om hier onderscheid in te gaan leren maken is het aan de ander te vragen. Vaak verdwijnt het, zodra de ander heeft benoemd dat een bepaalde klacht inderdaad bij hem/haar aanwezig is. Bij jezelf kan dan in je bewustzijn het besef ontstaan: 'Dit is niet van mij, maar hoort bij die ander thuis.' Maar je kunt er op deze manier ook achter komen of  je mogelijk je eigen gevoelens op een ander aan het projecteren bent.  Dus altijd even verifiëren bij de ander geeft je een helder inzicht over wat van jezelf is en wat van de ander.

Paranormaal...ben je dan ook spiritueel bewust?

Nee, dit hoeft niet per sé samen te gaan, hoewel veel mensen wel die gedachte hebben.

Ieder mens loopt zijn eigen spirituele pad. Op dat pad tracht een mens zo dicht mogelijk bij zijn/haar eigen kern, ziel of bewustzijn te komen. Er zijn vele manier om dat te bereiken. Welke weg je ook kiest, uiteindelijk hebben we allemaal een zelfde doel: worden wie we werkelijk zijn en proberen daar zo dicht mogelijk bij te blijven in het leven dat we leiden. Je zult je ook het gelukkigst voelen als je dat weet te bereiken;  een gevoel van thuiskomen in jezelf.

Een te sterke focus op de paranormale begaafdheid kan je ook tegen houden op je pad. Er zijn  mensen die een gave zo bijzonder vinden dat ze zichzelf er totaal mee identificeren. Bij die mensen zie je dan regelmatig dat ze moeite hebben om de problemen in het dagelijks leven, die iedereen op zijn/haar  bordje krijgt, goed te hanteren.  Wanneer mensen hier echter niet voor weglopen, omdat iedereen nu eenmaal lessen op zijn/haar pad krijgt waar we zo goed mogelijk mee om moeten leren gaan, dan zullen paranormaal begaafde mensen merken dat ze als vanzelf ook hun gave beter kunnen hanteren. Een gave is een instrument dat je in kunt zetten, maar het wordt een last als je geen controle hebt over de veelheid aan indrukken die bij je binnen kunnen komen. Zodra je zaken in het dagelijkse, aardse leven weet aan te gaan en op te lossen, zul je als vanzelf merken dat je je gave ook beter kunt beheersen en dat jij kunt bepalen wanneer je dat wel en wanneer je dat niet wilt toelaten.

Een gave werkt niet altijd op commando.

In de parapsychologie doet men onderzoek naar paranormale fenomenen om dit gebied wetenschappelijk in kaart te brengen. Met name het parapsychologisch instituut in Utrecht is hier op een uiterst serieuze manier mee bezig. Hoewel er inmiddels al het een en ander bewezen is, blijft een deel ook lastig in kaart te brengen. De paranormaal begaafde krijgt immers niet op commando indrukken binnen. Soms komt er opeens een hele stroom aan informatie binnen en soms slechts een paar zinnen. Daarbij moet dat, wat aan indrukken binnenkomt bij een paragnost of medium  ook nog eens geïnterpreteerd worden door de mens die een paragnost of medium ook is. De informatie wordt weergegeven met behulp van de hersenen en aangezien hersenen hun beperkingen hebben, is een 100% zuivere waarneming feitelijk niet mogelijk.  Een consult zou een samenwerking moeten zijn tussen de cliënt en de paragnost, waarbij de cliënt zijn/haar bevindingen heeft uit zijn/haar eigen leven en de paragnost of medium een toegevoegde waarde kan leveren door zaken te benoemen die voor de cliënt nog niet zo bewust waren.  Een groter inzicht leidt uiteindelijk tot het maken van betere keuzes in het leven.

Voor advies en begeleiding:

www.sensora.nl

 

 

Er zijn nog geen reacties voor deze bladwijzer.

Log in om te kunnen reageren op deze bladwijzer, of registreer gratis een nieuw account.
Inloggen
Gebruikersnaam:

Wachtwoord: